Pogoji poslovanja

PODATKI O PODJETJU IN SPLETNI TRGOVINI ZAŽELI.si

S spletno trgovino Zaželi.si upravlja podjetje Dinamica, Nenad Vladić s. p., Vrečkova ulica 4, 4000 Kranj.

Matična številka:  7241003000
Davčna številka: 95795332
Davčni zavezanec: Ne

CENE

Vse cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) in brez DDV, saj podjetje Dinamica, Nenad Vladić s. p. ni davčni zavezanec. Akcijske cene in ostale ugodnosti (količinski popusti, darila, stroški dostave,...) veljajo na dan oddaje naročila.

Možni načini plačila:
- Po povzetju
- Po predračunu

DOSTAVA

Naročila bodo dostavljena preko Pošte Slovenije. Poštnina znaša 3,00€, ne glede na težo paketa. V primeru plačila po predračunu, je strošek dostave 3,00€. Ob naročilu pri katerem znesek naročenega blaga presega 50,00€ je dostava brezplačna. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije kupcu zaračuna provizijo za odkupnino po veljavnem ceniku:

- Pošiljka do vrednosti 25,00€: 1,05€.
- Pošiljka vrednosti nad 25,00€ 5,3% od vrednosti pošiljke.

Izdelki, ki so na zalogi so običajno dostavljeni v 1-3 delovnih dneh, izdelki ki niso na zalogi pa v 5-10 delovnih dneh. V primeru, da ob dostavi potrošnik ni dosegljiv, lahko paket dvigne na svoji lokalni pošti.

SKLENITEV POGODBE

Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe:

1. Uporabnik želene artikle doda v košarico
2. Na blagajni uporabnik vpiše obvezne podatke in izbere način plačila (nakup lahko opravi brez ali z registracijo)
3. Ko uporabnik izpolni zahtevane podatke se mora strinjat s pogoji spletne trgovine Zazeli.si in potrdit naročilo. S potrditvijo naročila uporabnik potrjuje, da je prebral in se v celoti strinja s splošnimi pogoji spletne trgovine Zazeli.si
4. Po opravljenem naročilu, uporabnik na email prejme podatke o oddanem naročilu
5. Pogodba je sklenjena, ko kupec prejme naročeno blago in ga plača. Pogodba poteče po petnajstih (15) dnevih, od prejema blaga. Pogodbe so z novimi naročili ponavljajoče in trajajo do izteka.
6. Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno - poslovno sposobnim osebam starejšim od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Kot pogodba velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi naročenega blaga. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjena pogodba je shranjena na sedežu podjetja Dinamica, Nenad Vladić s. p. in na strežniku spletne trgovine Zazeli.si. Vpogled oz. kopijo pogodbe lahko kadarkoli zahtevate, tako da nam pišete na info@zazeli.si. Pogodbo vam bomo posredovali po e-mailu oz. po pošti. Prav tako si lahko pogodbo in pretekla naročila kadarkoli ogledate na spletni strani z uporabniškim imenom in geslom, ki ste si ga izbrali pri registraciji na spletno strani. Pregled vaše pogodbe si lahko pogledate po registraciji oz. na povezavi, ki jo dobite v potrditvenem e-mailu. Vse v zvezi z nastavitvami vašega računa ter vaših naročil ter pogodbe lahko najdete pod opcijo "Urejanje uporabniškega računa". V primeru vprašanj ali težav se obrnite na naš email info@zazeli.si.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila:

Ob ogledu posameznega izdelka lahko s pritiskom na gumb »V košarico« izbirate izdelke, ki jih želite kupiti. Ves čas naročanja imate neposreden vpogled v izbrane artikle preko rubrike »košarica«, ki se nahaja desno na vrhu nad glavnim menijem. Ob pritisku na gumb »Košarica« se na zaslonu prikaže vsebina oz. vsi izdelki, ki ste jih izbrali. V primeru napake lahko izbrišete vsebino košarice s pritiskom na gumb »Odstrani iz košarice«. V primeru spremembe števila artiklov lahko vnesete novo število vsakega posameznega artikla posebej in pritisnete gumb »Osveži število v košarici«. Ob vnašanju podatkov potrebnih za oddajo naročila imate neprestan vpogled nad vpisanimi podatki, tako da jih lahko kadarkoli popravite. Po prejemu naročila boste nemudoma prejeli avtomatsko potrdilo o prejemu naročila. V kolikor ugotovite, da ste se zmotili pri naročanju šele po že prejetem potrditvenem emailu, lahko spremembo sporočite tako, da odgovorite na to sporočilo ali pa nas pokličete. Predstavnik podjetja vas lahko pokliče po telefonu, da preveri vaše podatke, morebitne nejasnosti in nepravilnosti pri naročilu.

Razlaga statusov naročil:
- Sprejeto: Ta status se naročilu avtomatsko dodeli, ko kupec naročilo odda.
- V obdelavi: Ta status naročilu dodelimo, ko ga pregledamo in potrdimo.
- Poslano: Ta status naročilu dodelimo, ko oddamo paket na pošti.
- Povrnjeno: Ta status naročilu dodelimo, ko ob morebitnem vračilu naročila povrnemo znesek nakupa kupcu.
- Preklicano: Ta status naročilu dodelimo, če kupec prekliče naročilo preden le-to odpošljemo.

ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov (info@zazeli.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi
mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Dinamica, Nenad Vladić s. p. , Vrečkova ulica 4, 4000 Kranj. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano in iste kvalitete kot je bilo poslano in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi vrnjeno plačilo ter račun za blago, ki ga vrača. Vračilo plačila bomo opravili v 10 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da Dinamica, Nenad Vladić s. p. , z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in z namenom obveščanja vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih artiklov zmanjka na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu. S klikom na gumb "Potrdite naročilo" v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili po e-pošti na e-naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. Natančnejši pregled vašega naročila si lahko pogledate še po potrditvi nakupa oz. na povezavi, ki jo dobite v potrditvenem e-mailu. Vse v zvezi z nastavitvami vašega računa ter vaših naročil lahko najdete pod opcijo "Urejanje uporabniškega računa". V primeru vprašanj ali težav se obrnite na naš email info@zazeli.si.

S klikom na gumb "Potrdite naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

V primeru, da kupec naročenih izdelkov ne prevzame oz. naročila ne prekliče v roku sedmih dni, mu bomo izstavili račun za stroške dostave, stroške vračila in v primeru, da je izdelek narejen po naročilu, tudi stroške le-tega.

Izdelkov, ki so izdelani po naročilu ni možno vrniti, razen v primeru, da gre za napako povzročeno s strani prodajalca. Po dogovoru s prodajalec se lahko izjemoma vrne tudi izdelek izdelan po naročilu, vendar se v tem primeru odšteje vrednost dela izdelka, ki ga prodajalec ne more več prodati.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

1. Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki
V podjetju Dinamica, Nenad Vladić s. p. . (v nadaljevanju Upravljavec), ki sledi načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov, velja spodaj navedena politika za obdelavo (uporabo) vaših osebnih podatkov.

Podatki o upravljavcu:
Naziv: Dinamica, Nenad Vladić s. p.
Naslov: Vrečkova ulica 4, 4000 Kranj
Matična številka:  7241003000
Davčna številka: 95795332
E-pošta: info@zazeli.si
Telefon: 031867461

2. Na katerih mestih upravljavec zahteva vašo privolitev, ter katere osebne podatke obdeluje in kako/kje jih hrani?

Kontakt – Pri kontaktiranju upravljavca oddate vaše podatke: Ime in priimek, ter e-naslov > Osebni podatki so uporabljeni samo za odgovor na vaše sporočilo, vendar ostanejo shranjeni na strežniku maila info@zazeli.si. Izbrisani bodo samo na vašo željo.
Naročilo po naročilu – pri povpraševanju/naročilu izdelka po naročilu, oddate vaše podatke: Ime in priimek, e-naslov in telefonsko številko > Osebni podatki so uporabljeni samo za odgovor na vaše sporočilo oz. po potrebi za klic. Podatki ostanejo shranjeni na strežniku maila info@zazeli.si in bodo izbrisani samo na vašo željo.
Nagradne igre – pri nagradnih igrah, ki občasno potekajo na FB strani Zaželi.si, mora oseba, ki prejme nagrado, na zasebno sporočilo ali info@zazeli.si sporočiti svoj naslov, na katerega mu je nagrada poslana s priporočeno pošiljko. Podatki so uporabljeni samo za pošiljanje in se shranijo v bazo poštnih pošiljk.
Oddaja naročil v spletni trgovini
ime in priimek;
naslov za dostavo;
podjetje oz. naziv pravne osebe  in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
naslov elektronske pošte;
druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu;
za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino
Ostali podatki, ki jih upravljavec potrebuje za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljavec ne odgovarja.

3. Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov
Vaše osebne podatke lahko upravljavec obdeluje na naslednjih pravnih podlagah:
– kadar je to potrebno za izpolnitev zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago, pošiljanje pošiljke);
– kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z upravljavcem ali ker ste od njega želeli ponudbo (oddaja naročila, povpraševanje za izdelek po naročilu);
– kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete (e-novice, kontaktiranje za dodatne informacije);

4. Kakšen je namen zbiranja osebnih podatkov?
Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil za proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov. Upravljavec lahko podatke uporabi tudi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

5. Kako dolgo se hranijo vaši osebni podatki in kaj se z njimi zgodi potem
– Osnovne osebne podatke se hrani ves čas, dokler imate status registriranega uporabnika na spletni strani www.zazeli.si
– Osebne podatke, ki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve, se hranijo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
– Podatki na izdanih računih so shranjeni 10 let od izdaje.
– Po poteku roka hrambe se osebni podatki učinkovito izbrisani ali anonimizirani, kar pomeni, da so obdelani na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

6. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
Vaših osebnih podatkov upravljavec ne posreduje tretjim osebam (izven podjetja Dinamica, Nenad Vladić s. p. ) razen tistim, s katerimi ima sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci).

Pogodbeni obdelovalci, ki jim upravljavec posreduje osebne podatke, so:
– računovodstvo RIS računovodstvo d.o.o. storitve (osebni podatki so shranjeni samo v fizični obliki – na računih in v nobeni drugi bazi podatkov);
– ponudnik pošiljanja e-poštnih sporočil (Mailchimp);
– ponudnik strežnika in domene;
– dostavna služba (Pošta Slovenija), kateri bodo zaupani le potrebni podatki za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru navodil upravljavca, tako osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

7. Postopek uveljavljanja pravic
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije na info@zazeli.si

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevam še dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnem le v primeru, da dokažem, da vas ne morem zanesljivo identificirati. Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moram odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.O nas | Veleprodaja | Pogoji poslovanja | Dostava | Kontakt2018 © Zazeli.si - Izdelava spletnih trgovin